Australië gaf mij rust,

terwijl ik volop in beweging was


Laura was te gast bij de radio-uitzending op 07-11-2020 van Ben Corino van RTV Dordrecht. Hierbij het geluidsfragment.PERSBERICHT

 

Dordrecht, november 2020

 

Boek Laura’s Danskoffers, een reis tussen verstand en gevoel

 

Een autobiografie over de sociale kanten van het runnen van een dansschool

 

Op 6 november 2020 verschijnt het boek Laura’s Danskoffers van Laura Potters.

Met haar autobiografie hoopt Laura mensen aan het denken te zetten over de sociale kanten van het leven. “Allereerst heb ik dit boek puur voor mezelf geschreven om dingen te verwerken. Daarnaast wil ik je graag laten zien wat je zoal kunt meemaken op sociaal gebied. Je kunt nog zo goed opgeleid zijn, maar voor dit vlak mag er nog meer aandacht komen, vind ik zelf.” Het boek is ook geschikt als je niet van dans houdt, omdat er genoeg momenten herkenbaar kunnen zijn.

 

2004-2016:

Laura runde haar succesvolle dansschool 12 jaar lang, terwijl haar opleiding grafisch ontwerpen was. Met haar selectiegroepen behaalde ze ieder jaar dansprijzen, zoals de eerste plaats op het Nederlands Kampioenschap Jazzdance. Daarnaast werd ze choreograaf en coach bij een Europees project. Maar het grootste doel van Laura was een dansschool waar iedereen zichzelf mocht zijn en waar veel persoonlijke aandacht was. Het ging Laura om de dansvorm waarbij mensen hun gevoelens konden uiten.

 

Kansen:

Laura heeft altijd geloofd in kansen pakken, ook al begin je onderaan de ladder. Als je iets wilt bereiken, begin er dan gewoon aan! Natuurlijk zal je in dit proces ook leren, maar zoals Laura zelf zegt in haar boek: “Ik WED- dat ik -STRIJD.” Alles in het leven is een wedstrijd, je kunt uit angst al aan het begin afhaken of juist denken: ik ga er gewoon dwars doorheen. En zo is Laura altijd geweest, hoe hard ze ook viel onderweg, ze gaf nooit op. Ze wil mensen laten inzien dat het goed is om je passie achterna te gaan, ongeacht de obstakels die je onderweg tegenkomt.

 

Reizen:

Ook komen er een aantal reizen voorbij in haar boek, waaronder een zeer indrukwekkende naar Australië. Laura heeft veel mogen leren van al deze reizen en de dans die ze in andere werelddelen heeft mogen meemaken. Dit waren gezinsvakanties maar daarbij werd er ook gekeken naar de plekken waar ze kon leren over dansvormen die ze in andere werelddelen heeft mogen ondervinden. Laura beschrijft in het kort deze prachtige momenten.

 

Het boek te koop via laurapotters.nl en kost 17,50 euro. 

De andere verkooppunten staan weergegeven op haar site. 

 

Mediacontact:

Laura Potters

06-23655556

www.laurapotters.nl

info@laurapotters.nl