Richting

Nou, daar zit ik dan op mijn werkkamer. De afgelopen jaren waren chaotisch. Ik merkte daarnaast dat ik ook geen inspiratie had om te schrijven. Eerst aandacht schenken aan mijn bedrijven, die hebben nu voorrang op alles. Hopelijk komt er rust in de tent. Wel heerlijk dat ik alle vrijheid heb om te bepalen wanneer ik zelf wil schrijven.

 

Ontwikkeling

Wat ik de afgelopen tijd wel heb gedaan? Mezelf vaker opgenomen als ik spreek. Dan bedoel ik niet voorlezen maar praten uit het niets. Gewoon om eens te ervaren wat ik nu precies zeg, wat ik doe, of ik maniertjes kan ontdekken. Nou, genoeg maniertjes, echt te komisch. Dat valt je niet op als je gewoon praat, wel als je terugluistert. Ik zou het iedereen kunnen adviseren. Luister jezelf terug en hup, daar komt de inspiratie naar boven (of je weerstand).  Je beleeft er veel plezier aan, zeker als je iemand laat meeluisteren bij het afspelen, is een lachbui verzekerd (zolang je de schaamte loslaat). Bij het terugluisteren leek het alsof er een kikker voortdurend heen en weer aan het springen was, geen touw aan vast te knopen. 

 

En toch...

En toch heeft dat ook weer zijn charme, gewoon zijn zoals je echt bent. En daar ontstond mijn inzicht voor een nieuw boek. Wat geeft me de meeste ontspanning en plezier? Inmiddels komt daar toch een kinderboek naar boven, inclusief beeldmateriaal. De werkelijkheid zal het zeker nog niet worden, daarvoor heb ik eerst een grote spaarpot nodig. Maar ik kan wel starten met het proces, ik heb tijd en fantasie, beide gratis. 

 

Grappig

Ik wil kinderen graag aan het lachen maken. Met fantasie kun je een hoop bereiken, dat weet ik wel vanuit het lesgeven. Simpelheid, daar houd ik van. En zo wil ik mijn boek gaan vormgeven. Terug naar de basis, rust en kracht geven aan kinderen. Weg uit alle chaos, de snelle maatschappij. Afremmen en dit fijne gevoel meegeven aan kinderen, ja, dat is mijn nieuwe doel. Met niets tevreden kunnen zijn, een prachtige eigenschap!

 

Met wie ga ik op pad in het kinderboek?

De avonturen van........ Ja, van wie eigenlijk? Wordt het een persoon, een dier, of heel iets anders? Daar ga ik de komende weken eens lekker voor zitten, schrijven en tekenen. Wie fantaseert er met mij mee? Ik laat me graag verrassen!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Kim (woensdag, 16 februari 2022 18:59)

    Hoi Laura - een geweldig idee. Dacht erover om van de hoofdpersoon een diefje te maken, een jonge dief die door omstandigheden gedwongen is te stelen. Je kunt hem eindeloos avonturen laten beleven en/of/ in situaties laten belanden. (Zelf vind ik het best een leuk idee) �
    Groet - Kim