De cover

Toen Laura mij vroeg of ik de cover van haar boek wilde maken, schrok ik best wel even. Ik? De cover? Ik heb dat nog nooit gedaan, dus kan ik dat wel? Ik wilde het dolgraag doen, maar vond het tegelijkertijd ook super spannend. Ik zat toentertijd in mijn eindexamenjaar en na mijn examens zouden we samenkomen. Die examens zijn er nooit van gekomen, maar ons gesprek over de cover gelukkig wel. We spraken elkaar op z’n 2020’s via FaceTime. Dit was de eerste keer sinds jaren dat ik Laura weer sprak en wat voelde het vertrouwd. Ik had het echt gemist! 

 

Schetsen

Ik denk dat het eind mei was toen ik startte met mijn eerste schetsen. Het was voor mij in het begin ook allemaal een beetje zoeken. Dus ik heb nogal wat afgeschetst. Toen ik eenmaal tevreden was met mijn schetsen stuurde ik ze door naar Laura. Wat ik aan het begin heel erg wennen vond, waren de mogelijke aanpassingen. Ik was dat namelijk helemaal niet gewend. Ik tekende altijd voor de lol en hierdoor kreeg ik eigenlijk nooit feedback. Maar ik had hier meer dan begrip voor. Ik wilde tenslotte ook dat Laura tevreden was met haar cover, daar deed ik het voor. 

 

Het inkleuren, de schaduwen en dieptes verliepen, al zeg ik het zelf, vrij soepel. Ik denk omdat dit iets is waar ik mij enorm in verdiept heb. Hier liggen echt mijn interesses op het gebied van tekenen. En toen kwam de volgende fase …

 

De achtergrond voor de cover

De achtergrond, tjonge jonge wat vond ik dat moeilijk zeg. Ik denk dat Laura dit ook wel door had, en dat ze hier af en toe ook echt wel momenten van stress gevoeld moet hebben. Ik denk dat ik de achtergrond een stuk of 6 à 7 keer opnieuw heb gemaakt. Van elke achtergrond waren er telkens een paar elementen goed, maar ik kreeg het gek genoeg niet voor elkaar om al die elementen samen te voegen. Tot 4 juli 2020, ik stuurde een achtergrond die aan alle eisen voldeed. Wat was ik blij toen ik het app kreeg dat het goed was. Ik wilde Laura namelijk echt een prachtige cover geven, een cover die ze verdiende, maar wat heb ik vaak getwijfeld of ik wel de persoon daarvoor was. Laura heeft mij in dit gehele proces erdoor heen gesleept en heeft mij telkens dat vertrouwen gegeven. Dat wat ik zo ontzettend nodig had. Ze heeft mij een enorme kans gegeven en die heb ik met beide handen aangepakt. 

 

Bucketlist

Lieve Laura, ontzettend bedankt voor deze enorme kans. Het stond stiekem heel hoog op m’n bucketlist maar had echter nooit verwacht dat deze droom werkelijkheid kon worden. Bedankt voor het vertrouwen, voor de lieve woorden, voor de tips en voor de tops. Ik heb er onwijs veel van geleerd, heel erg van genoten en ben erg trots op het eindresultaat. Dat hebben we samen toch maar voor elkaar gekregen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0