Geef mensen kansen

Wat een moeilijke weken waren het om te beslissen wie mijn eindredacteur gaat worden.

 

Het boek

Tot nu toe kent mijn boek enkel creatieve mensen die aan het proces meewerken. En daarnaast kies ik mensen die ik kansen gun. Dit doe ik bewust omdat die kansen alles met mijn boek te maken hebben. Geloven in de kracht van anderen zet ik ook in het productieproces voort.

 

Zelf uitgeven

Omdat ik graag alles zelf wil weten en wil toepassen, voel ik dat ook voor dit boekproces zo. Ik wil gewoon helemaal zelf door het proces heen, om alles zelf te ervaren. Dan krijg ik zelf namelijk het hoogste groeiproces. En wat ben ik in het proces van een boek schrijven al veel tegen gekomen. Tot nu toe nog allemaal volgens planning. Ik weet dat plannen en organiseren mijn sterkste punten zijn. En de andere punten mag ik verder ontwikkelen. Het hoeft niet in een paar jaar tijd al de hoofdprijs te bevatten. Daarnaast kun je niet in alles goed zijn en is het prettig om netwerken om je heen te hebben. 

 

Meelezers

Wat is het fijn om meerdere meelezers te hebben. Ze komen allemaal uit een ander vakgebied en daarom is het ook zo waardevol. Ik vind het zo lief dat ze dit allemaal voor mij willen doen. Iedereen denkt weer aan iets anders en samen vormen we daarbij een heel mooi team. Ik heb wel mensen uitgekozen die zich aan een planning kunnen houden want anders zou het niet bij mij passen. Ik ben erg blij dat de meelezers dit voor me willen doen. 

 

Cover

De cover wordt gemaakt door een dame die op de Pabo zit en ook bij mij danst. Iemand die me opviel toen ik werk van haar zag. Maar ook iemand die schrok van de vraag of ze mijn cover wilde gaan maken. Ze is inmiddels bijna klaar want met mij aan haar zijde duurt een proces altijd lang. Dat wist ze van te voren en ze begreep me daar heel goed in. Het moet wel een cover worden waar ik blij van word. Dat is zeker gelukt. Missie geslaagd. 

 

Drukkerij Jonkheer

Zelfs het drukken wordt gedaan door een dansdocent van mijn dansschool. Zij heeft een eigen drukkerij en hoe fijn is het om daar gewoon binnen te kunnen lopen. Over een week gaan we de cover verder afmaken zodat ook de titel erop te vinden is en er een achterflap op zit. Het kan maar klaarliggen.

 

Eindredacteur

Zelfs hierbij heb ik gekozen voor een danser. Ik heb de keuze gemaakt tussen vier mensen. Ik moet eerlijk zeggen, nadat ik van iedereen het eerste hoofdstuk gecorrigeerd terug had, dat er voor mij al twee redacteuren afvielen. Het moest wel een Laura-boek blijven en niet door een ander herschreven worden. Ik wilde gewoon dichtbij mezelf blijven. Natuurlijk stond ik wel open voor advies, dit tilt het boek naar een hoger level. En dat gaat deze dame zeker doen. Ze heeft een talenknobbel en ze leest al heel haar leven enorm veel boeken. Ze heeft een gymnasiumdiploma en een bachelordiploma in Engelse taal. Daarnaast heeft ze ook nog cultuur met literatuurspecialisatie behaald en zit ze nu op de helft van haar master. Deze dame ademt zowel de Engelse als de Nederlandse taal. En dat was zichtbaar in haar correcties, de pagina's stonden vol met rood maar nog steeds op een Laura manier. Ze wist een goede balans te vinden tussen corrigeren en mij in mijn waarde laten. Ik ben zo blij dat ik eindelijk de knoop heb doorgehakt. De eerste tien hoofdstukken liggen inmiddels op haar bureau. Nu besef ik dat het echt de laatste loodjes zijn. 

 

Kansen

Ik wil mensen een kans geven om hun passie te laten zien. De kansen die ik zelf heb gehad, wil ik graag doorgeven. Ik wil laten zien dat je er ook op die manier kunt komen. Ik weet zeker dat je met enthousiasme, passie, verdieping en wilskracht vaak tot meer creatie komt. Wel ben ik perfectionistisch dus het moet wel kloppend voor mij zijn, ook al snapt een ander mijn visies niet altijd. Iedereen mag gaan lezen waar ik begonnen ben en hoe mijn dromen werkelijkheid zijn geworden. Ik wil mensen graag stimuleren om kansen te pakken. Stop met afremmen als anderen zeggen dat het je toch niet lukt. Vecht en ga ervoor!

 

Kansen kloppen vaak maar heel zachtjes aan de deur.

Luister daarom goed.    -  Frank Tyger

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0