Bij een mooi einde, hoort een goed begin

Het voelt best apart dat ik een blog schrijf voor mijn nieuwe website.

Het schrijven van blogs ben ik inmiddels wel gewend voor mijn bedrijf www.seezen.nl.

Maar op deze pagina voelt dat toch nog een stuk spannender.

 

Ik schrijf mijn blogs altijd vanuit mijn eigen gevoel. Daarna controleer ik de taalfouten en laat ik iemand meelezen voordat ik een blog plaats. En dan nóg kan er een fout in de tekst zitten. Ik vind het heel prettig als ik lekker mag schrijven zonder bezig te zijn met de fouten. Toch besef ik me al te goed dat je als schrijfster opeens een heel ander publiek kunt gaan aantrekken. Er zullen vast mensen zijn die vinden dat je als schrijfster alles strak en zonder fouten geschreven moet hebben.

 

Ik geef mezelf de tijd en ruimte om door te mogen groeien in het schrijfproces, zolang er maar niet in iedere regel een fout zit. Soms moet ik op de rem trappen, omdat ik alweer tien nieuwe ideeën in mijn hoofd heb zitten. Ik weet van mezelf dat chaos in mijn hoofd juist zorgt voor een goede flow op papier. En met mijn boek voelt dat ook zo. Het Corona virus heeft me aardig te pakken gehad op werkgebied, mijn bedrijven liggen gedeeltelijk stil. Daardoor had ik de afgelopen weken wel extra schrijftijd. Dat heb ik zeker gemerkt voor de verdere ontwikkeling van mijn eerste boek. Ik ben dagelijks met mijn boek bezig. Inmiddels is mijn werk niet meer te vergelijken met hoe mijn schrijven begon. Mijn creativiteit stroomt!

 

Als mijn boek uitkomt, dan is mijn doel dat er geen taalfouten meer zichtbaar zijn. Een boek vind ik toch weer net even anders dan een blog. Ik leg dus een behoorlijke druk op de eindredacteur, waarbij ik nu nog niet weet wie dat gaat worden. Dat is voor mij een kwestie van vertrouwen en loslaten. Ieder heeft een eigen vakgebied en dat is maar goed ook. Als je jaren aan een eerste boek werkt dan zie je de details niet altijd meer. Ik vertrouw erop dat mijn meelezers kritisch meekijken, daardoor blijf ik corrigeren en wijzigen. 

 

Ik ben erg trots op mijn zelfgemaakte site en ik neem jullie stap voor stap mee in mijn schrijfproces. Voor iedereen die denkt dat mijn boek al over een maand in de winkels ligt, die mensen hebben nog wat meer geduld nodig. Ik vind dit moment wel geschikt om jullie op de hoogte te gaan houden. Ik ben enthousiast en ik kies ervoor om iedere week wat te gaan vertellen over mijn boek. En deze blog is een goed begin.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Monique (donderdag, 14 mei 2020 16:14)

  Zoooo trots op mijn lieve vriendin!!

 • #2

  Michaela van Riel (donderdag, 14 mei 2020 17:00)

  Hee Laura,
  Wat gaaf dat je een boek aan het schrijven bent! En sowieso is het mooi dat je zo met je gevoel bezig bent, en dat ook op de manieren durft te uiten waarop je dat doet. Dat is niet voor iedereen weggelegd.
  Groetjes,
  Michaela